Meer over Activiteiten

Een strenge geselroede

Uit het leven en werk van ds. D. P. KRUIJT

door H. Hille en J. Mulder Kzn.

Het boek telt 112 blz. en is rijk geïllustreerd en voorzien van harde kaft. Het kost €11.95 en bij verzenden komen er €3,-verzendkosten bij. 

Deel 3 in de serie Jaren der eeuwen

Binnen de gemeente Staphorst wordt het boek na bestelling thuis bezorgd, buiten de gemeente zijn de verzendkosten € 3, -- ook bij meerdere exemplaren.

Bestelling doorgeven kan via dit formulier of via tel.nr. 0522-461048

Ds. Pieter Kruijt (1885-1941) was rond de Eerste Wereldoorlog een bekend predikant in hervormd gereformeerde kring. Niet alleen werd hij gewaardeerd en geacht om de bevindelijke prediking die hij bracht, maar hij werd ook geroemd vanwege zijn sprekers gaven. Gedurende zijn 20 jarige ambtsbediening diende hij zes gemeenten. Zegveld, Gouderak, Nieuwe Tonge, Staphorst, Nieuwe Tonge (2e keer), Oudemirdum en Kesteren. Vooral in Gouderak en Nieuwe Tonge was de toeloop van kerkgangers erg groot. Van heinde en verre kwamen de mensen hem horen, zodat niet alleen de paden in de kerk, maar zelfs de trap van de kansel en de stoeptreden voor het kerkgebouw bezet waren. In beide plaatsen moest het aantal zitplaatsen in de kerk door het aanbrengen van galerijen uitgebreid worden.

De prediking van ds. Kruijt had een waarschuwend karakter. Hij was heel concreet als het ging over het aanwijzen van de zonde. Hij schroomde niet om zijn hoorders het oordeel aan te zeggen.

In het boek is één van zijn preken opgenomen.

Het boek is uitgegeven door de Hersteld Hervormde gemeente Staphorst mede ter financiering van het nieuw gebouwde verenigingsgebouw.

Prijs is normaal € 11,95 nu voor € 7,00

  • © hersteld hervormde kerk 2020